ATENȚIE șoferi! Nerespectarea noilor modificări legislative vă pot costa

326

Responsabilitatea în trafic este o datorie față de viața noastră și a celorlalți participanți la trafic, iar respectarea regulilor de circulație este esențială pentru prevenirea accidentelor rutiere grave. Permanent, polițiștii de la Serviciul Rutier desfășoară activități menite să conștientizeze șoferii cu privire la obligativitatea respectării normelor legale privind circulației pe drumurile publice.

Ieri, 27 iulie 2023, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat activități pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și informarea conducătorilor auto cu privire la noile modificări legislative.


Acţiunea s-a desfăşurat pe principalele artere din județul Olt și a vizat conducătorii auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe cu efect psihoactiv, punând astfel în pericol participanții la traficul rutier.

Conducătorii auto opriți au fost testați cu aparatul etilotest și au fost informați despre faptul că, pe toate categoriile de drumuri publice, sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă.

Totodată, acestora le-a fost transmis și faptul că un conducător auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere grave, prin depistarea conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului sau a altor substanțe ori nu dețin permis de conducere reprezintă o prioritate pentru polițiștii olteni, care, zilnic, desfășoară activități în acest sens.

Acțiunile de informare a conducătorilor auto continuă și în perioada următoare, astfel încât mesajul să ajungă la cât mai mulți participanți la trafic.

Recomandăm conducătorilor auto să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive ori dacă nu dețin permis de conducere, iar pasagerilor le recomandăm să nu iși pună viața în pericol urcându-se în autovehicule conduse de persoane care se află în aceste situații.