Ajutor de la scafandri din Dolj, Teleorman și Vâlcea, dar și mulți voluntari cu bărci și sonare pentru căutarea copiilor posibil înecați în râul Olt

370

Căutările celor doi copii, de 12 și 13 ani, posibil înecați ieri în râul Olt, la Giuvărăști, continuă. În sprijinul pompierilor și scafandrilor olteni au sosit și scafandri din județele vecine.

Pompieri și scafandri ISU Olt și ISU Dolj caută de ieri în comuna Giuvărăști, în râul Olt, doi minori posibil înecați. Aseară, căutările scafandrilor s-au încheiat, fără ca minorii să fie găsiți. Misiunea a continuat cu ajutorul unei bărci cu motor și a accesoriilor specifice, fără rezultat pe timpul nopții, iar astăzi s-a reluat cu ajutorul scafandrilor. În sprijin au mai sosit scafandri din județele vecine, dar și mai mulți voluntari.

,,În sprijinul scafandrilor ISU Olt, cu aprobarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, se vor deplasa trei scafandri de la ISU Dolj, ISU Teleorman și ISU Vâlcea. De asemenea, la fața locului se află și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Giuvărăști, dar și mai mulți voluntari, cu bărci și sonare, care sprijină misiunea pompierilor.,, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Cei doi copii sunt elevi ai Școlii Gimnaziale Giuvărăști, clasele a VI-a și a VII-a, ambii orfani de câte un părinte.