Ateliere de vară la Muzeul Județean Olt

393

Copiii care nu au alte alternative de petrecere a timpului liber din vacanța de vară și doresc să socializeze și să experimenteze activități artistice ori de îndemânare, să învețe lucruri utile, sunt așteptați de luni, 17 iulie, la Muzeul Județean Olt. Ei își pot aduce și părinții ori bunicii. Atelierele de creație sunt coordonate de către specialiști ai instituției de cultură.

La începutul săptămânii viitoare, Muzeul Județean Olt să startul atelierelor de vacanță. Ora de pictură pe sticlă, modelat în lut, caligrafie ori confecționat brățări va costa doar 5 lei, contravaloarea consumabilelor folosite în procesul de creație.

,,Bunici, părinți și copii, ca și vara precedentă, Muzeul Județean Olt își deschide larg ușile și turează motoarele instalațiilor de răcire, dar și ale personalului de specialitate, pentru a vă pune la dispoziție spații aerisite și aclimatizate, precum și posibilități de petrecere a timpului liber într-un mod cât mai plăcut și mai interesant.  Astfel, începând cu data de 17 iulie 2023, la Muzeul Județean Olt, pe lângă vizitarea expozițiilor cu caracter permanent și temporar, încep să se desfășoare ateliere de creație adresate atât copiilor cât și adulților. Pentru relatii și înscriere: – dr. Iohana Brătoi, Șef Serviciu Conservare – Restaurare, telefon: 0747.427.513. Costul unui atelier este de 5 lei/participant. Materialele sunt puse la dispoziție de muzeu, iar la sfârșitul activității, fiecare participant își ia acasă ceea ce a lucrat.,, a anunțat managerul Gheorghe Smarandache.

Atelierele derulate vor fi:

– „Înșir-te mărgărite” – atelier de confecționat brățări din mărgele, la sediul muzeului – coordonator dr. Claudia Balaș;

– „Penița fermecată” – atelier de caligrafie ( scris cu tocul cu peniță și cu pană de gâscă sau fazan), la sediul muzeului – coordonator dr. Claudia Balaș;

– atelier de pictură pe sticlă, la sediul muzeului, coordonator dr. Iohana Brătoi;

– atelier de modelaj în lut, la Casa Muzeu „Gunka și Spiru Vergulescu”, str. Malul Livezi, nr. 13 – coordonator muzeograf Lucian Truță.

Atelierele vor avea durata de o oră și se vor desfășura în intervalul orar 10 ͦ ͦ – 12 ͦ ͦ, cu grupe de minim 5 participanți, după următorul program: Luni –modelaj în lut; Marți – confecționat brățări; Miercuri – caligrafie; Joi – pictură pe sticlă.

Muzeul anunță că în curând va deschide noi ateliere de creație în parteneriat cu Episcopia Oltului și Romanaților la Casa Fântâneanu – Centrul Social al Episcopiei.

Cei care doresc să viziteze expozițiile cu caracter permanent și temporar sunt așteptați de marți până duminică inclusiv, în intervalul orar: 09,00 – 17,00.