Aproape o MIE de contestații la BAC în Olt

357
Imagine cu caracter ilustrativ

Rezultatele inițiale obținute de candidații din județul Olt la examenul de Bacalaureat au adus promovabilitate pentru 1522 de elevi, în timp ce 740 au picat examenul. Nemulțumiți, aproape o mie de candidați au contestat notele obținute, sperând ca recorectarea să le aducă rezultate mai bune.

La nivelul județului Olt, au fost depuse, potrivit IȘJ Olt, 976 de contestații la Bacalaureat, cele mai multe fiind la limba și literatura română. Afișarea rezultatelor finale se va face vineri, 7 iulie.

Rezultate BAC Olt: Ierarhia liceelor- promovabilitate mare la colegii, ZERO la Crâmpoia și Cilieni | Realitatea Oltului

S-au afișat rezultatele la examenul de Bacalaureat. 67,26% promovabilitate în Olt | Realitatea Oltului

Au cerut recorectarea lucrărilor: 435 candidați la Limba română (dintre care 252 Real și 183 Uman), 131 la Istorie, 88 la Geografie, 64 la Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană, 61 la Matematică-Informatică, 55 la Matematică TEHN, 54 la Logică, 25 la Matematică ST-NAT, 18 la Fizică, 16 la Informatică (MI C/C++), 15 la Biologie, 5 la Sociologie, câte 3 la Chimie organiză (TEO nivel I/II) și Matematică PED, câte una la Economie, Psihologie și Filosofie.

Rezultatele inițiale nu au adus în județul Olt nicio medie de 10. Cele mai mari rezultate- media 9.93 au fost înregistrate de absolvenți de la: Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina (2) și Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina.