FOTO/ Rezultat istoric pentru Excelența Oltului: 30 de medalii la „Cupa Serbiei”- matematică, fizică, informatică

2443

După rezultatul de excepție înregistrat anul trecut la Concursul internațional Mathematical Grammar School – Belgrad, Centrul Județean de Excelență Olt a participat anul acesta cu cinci echipe. Primăria Slatina a sprijinit financiar prezența elevilor și profesorilor la această competiție de matematică, informatică și fizică, iar rezultatul este unul istoric: elevii din Slatina și Balș s-au întors acasă cu 30 de medalii.

20 de elevi din județul Olt, însoțiți de 5 profesori, au participat la Concursul Internațional Mathematical Grammar School – Belgrad, care s-a desfășurat în perioada 25 – 29 iunie. Cele cinci echipaje ale Centrului Județean de Excelență Olt, formate din elevin din Slatina și Balș, au fost coordonate de către profesorii: Marius Perianu, Chiriță Aurel, Anghel Costel, Năsui Mariana (matematică), Nicolae Ioniță, Mincă Mihaela, Combei Dumitru (fizică), Badea Rodica Elena, Preduț Aurelian, Popescu Doru, Barbu Cătălin, Oprea Bianca (informatică), Badea Vanina Elena (director CJEX Olt).

,,Ediția din acest an a adus Oltului nu mai puțin de 30 de medalii la „Cupa Serbiei”. Este un rezultat istoric, cu care ne mândrim și pentru care mulțumesc elevilor, profesorilor îndrumători, părinților și Primăriei Slatina pentru susținere. Munca în echipă a dat roade bogate și astfel am putut reprezenta cu cinste Oltul și România la acest concurs ,, declară Vanina Badea, director CJEx Olt.

Palmares lotul Centrului Județean de Excelență Olt:

  • Fizică

-4 medalii de AUR

-3 medalii de argint

-3 medalii de bronz

  • Matematică

– 4 medalii de argint

– 11 medalii de bronz

  • Informatică

– 1 medalie de argint

– 4 medalii de bronz

Anul trecut, lotul CJEx Olt s-a întors de la acest concurs cu 21 de medalii.

Concursul “Mathematical Grammar School Cup” este organizat de Ministerul Comerțului, Turismului și Telecomunicațiilor din Belgrad – Serbia, fiind destinat elevilor de gimnaziu și liceu.