Înalta Curte l-a ACHITAT pe senatorul Voiculescu. Instanța a decis că faptele de corupție NU EXISTĂ

172

După mai mulți ani în care a fost purtat în instanță sub acuzația de corupție, senatorul de Olt Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt a fost achitat definitiv. Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat azi decizia, arătând că faptele nu există.

Achitat în 2017 de Tribunalul Dolj, apoi în martie 2022 de Înalta Curte de Casație și Justiție, azi senatorul de Olt Liviu Voiculescu poate răsufla ușurat, scăpând definitiv de acuzația de corupție. Completul de 5 judecători de la Înalta Curte a menținut decizia de achitate pe motiv că ,,faptele nu există,,, declarându-l nevinovat pe președintele liberalilor olteni. Decizia este definitivă.

În dosar au fost implicate alte zece persoane, printre care polițiști, oameni de afaceri din județ și angajați ai Finanțelor Publice Olt. Voiculescu era acuzat de infracțiunea de constituire a unui grup infracțional organizat, conflict de interese, dar și pentru organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc pentru fapte care s-ar fi petrecut în anul 2009, când era inspector principal de poliție.

Toți cei implicați în acest dosar au fost achitați.