Profesorii NU renunță: greva CONTINUĂ!

91

Sindicatele din educație anunță azi că protestele continuă, în ciuda Memorandumului anunțat de Ciucă. Mâine, este anunțat un nou protest de proporții în Capitală.

Aflați în cea de-a treia săptămână de grevă, începând cu data de 22 mai, sindicaliștii din educație anunță astăzi că nu renunță la proteste. Mâine, se va organiza în Capitală un nou marș de protest. Din județul Olt, procentul cadrelor didactice și nedidactice aflate în grevă este de 88,85%.

„Nu renunţăm la proteste! Peste 20.000 de oameni sunt aşteptaţi mâine, 9 iunie 2023, începând cu ora 11.00, în Piaţa Victoriei! Împreună vom pleca spre Palatul Cotroceni!”, a anunțat pe pagina de Facebook Federația Sindicatelor Libere din Învățământ.

Decizia a fost luată în ciuda faptului că ieri Guvernul a anunțat că va adopta în ședința de astăzi Memorandumul pentru Adoptarea unor principii generale în vederea îmbunătățirii statutului personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic din sistemul național de învățământ și valorizarea carierei didactice.