Nouă accidente de muncă în Olt: doi muncitori și-au pierdut viața, șapte nu mai pot lucra o perioadă

133

Bilanțul accidentelor de muncă înregistrate luna trecută la nivelul județului Olt nu este unul bun. Șapte persoane au suferit incapacitate temporară de muncă și două au decedat în timpul programului de lucru.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt anunță pentru luna mai nu mai puțin de 9 evenimente de muncă. ,,Acestea au fost soldate cu 7 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă și 2 persoane decedate în timpul programului de lucru, fapt pentru care au fost deschise două dosare de cercetare.,, arată ITM Olt.

Cazurile soldate cu decese s-au înregistrat la Caracal și Icoana. La Caracal, doi bărbați care efectuau lucrări de canalizare au fost prinși sub un mal de pământ care s-a surpat, unul dintre ei fiind scos după multe ore de excavări, decedat. Detalii:

FOTO-VIDEO/ Muncitori PRINȘI sub malul de pământ la Caracal. Unul încă este căutat în groapa de 7 metri | Realitatea Oltului

Celălalt accident mortal s-a înregistrat la Icoana. Un bărbat în vârstă de 57 de ani, angajat al unei firme din Prahova, specializată în extracția de petrol și gaze naturale, cu punct de lucru în comuna olteană, i s-a făcut rău în timp ce lucra. Bărbatul a decedat în ambulanța care-l transporta la spital.