Ciucă: Guvernul va aproba un memorandum prin care confirmăm decizia politică de majorare a salariilor din Educație

58

Sindicatele din educație au câștig de cauză. Coaliția de guvernare a decis azi ca profesorii să primească recunoașterea importanței lor în societate, astfel că mâine Guvernul va aproba un memorandum prin care confirmăm decizia politică de majorare a salariilor.

Premierul Nicolae Ciucă anunță asumarea garanțiilor solicitate de sindicate privind majorările salariale din viitoarea grilă din sistemul de învățământ.
,,Așa cum ne-am angajat încă de la începutul dialogului cu reprezentanții profesorilor, prioritatea Guvernului și a Coaliției majoritare a fost și rămâne aceea ca toți copiii să beneficieze de un sistem de învățământ performant, iar dascălii lor să primească recunoașterea importanței lor în societate.
De aceea, ne-am asumat astăzi, printr-un Acord Politic al liderilor Coaliției de
guvernare, garanțiile solicitate de sindicate privind majorările salariale din viitoarea grilă din sistemul de învățământ.
Mâine, Guvernul va aproba un memorandum prin care confirmăm decizia politică de majorare a salariilor din Educație.
Noua lege va avea la bază principiul potrivit căruia salariul de bază al profesorului debutant/ asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie.,, a declarat premierul.
Text Memorandum: