FOTO/ Deschiderea sezonului moto, marcată la Slatina de polițiști. Șoferii, conștientizați că pe stradă circulă și motocicliști

220

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicați motocicliști, precum și creșterea gradului de siguranță în trafic, sâmbătă, 6 mai, în Parcul Tineretului din municipiul Slatina a avut loc o întâlnire organizată între polițiștii olteni și reprezentanții mai multor cluburi și asociații moto, pentru a marca deschiderea sezonului moto. Activitățile s-au desfășurat în cadrul campaniei „Atenție, motocicliștii se întorc în trafic!”

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu reprezentanții asociației motocicliștilor din municipiul Slatina au oferit sâmbătă șoferilor prezenți la acțiunea derulată cu scopul de a atrage atenția asupra participării la trafic și a motocicliștilor sfaturi și recomandări cu privire la conduita preventivă pe care trebuie să o adopte atunci când circulă pe drumurile publice cu autoturismul ori cu motocicleta, distribuindu-le și materiale informativ-preventive în acest sens.

,,Activitatea a urmărit conștientizarea șoferilor și a motocicliștilor cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicați motocicliști, precum și creșterea gradului de siguranță în trafic. Polițiștii au avut în vedere, în mod special, ca șoferii să conștientizeze că pe stradă circulă și motocicliști, cărora trebuie să le acorde mai multă atenție, dar și ca motocicliștii să conștientizeze că este necesară adoptarea unei conduite rutiere preventive/responsabile. Astfel de întâlniri vor fi organizate periodic, în vederea identificării problemelor cu care se confruntă participanții la trafic și găsirii unor soluții viabile pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.,, declară Cosmin Lupu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

După parada motoarelor, evenimentul s-a încheiat cu un tur efectuat de către motocicliști, aceștia fiind escortați de polițiștii Biroului Rutier Slatina, pe un traseu prestabilit pe străzile municipiului Slatina.