Prefectura Olt: Începând cu 1 mai, nou program de suport pentru cetățenii ucraineni. Ce sume pot primi pentru cazare și hrană

327

Instituția Prefectului județului Olt a făcut azi public noul program de suport pentru cetățenii veniți din Ucraina, începând cu data de 1 mai. Banii sunt destinați pentru cazare, masă și integrare.

Mii de cetățeni au fugit în România din calea războiului ruso-ucranean, mulți ajungând și pe meleaguri oltene. Pentru cetățenii străini sau apatrizii aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, Prefectura Olt anunță noile  informații și documente necesare programului de suport pentru cazare, masă și integrare, PRIMA LUNĂ
Astfel, începând cu 1 mai 2023, cetățenii ucraineni pot beneficia de sume forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de cazare în cuantum diferențiat, respectiv de 750 lei/lună pentru persoana singură și 2.000 lei/lună pentru o familie, precum și o sumă pentru acoperirea cheltuielilor de hrană în cuantum de 600 lei/lună pentru fiecare persoană.

Cererile se depun la primăriile localităților pe raza cărora optează să locuiască ori locuiesc deja. Dacă cererea se depune în primele 5 zile lucrătoare din luna mai ( 2, 3, 4, 5, 8 mai), banii vor fi virați în luna mai. Dacă cererile sunt depuse între 8 și 31 mai, banii vor fi virați în luna iunie în cont. Cererea de repartizare în centre de cazare pentru următoarea lună (iunie) poate fi depusă până pe data de 20 mai.

Informații pot fi consultate și pe:

https://ot.prefectura.mai.gov.ro/informatii-sprijin…/

http://www.dsu.mai.gov.ro/informatii-despre-programul-de…/