Minivacanța de 1 Mai le-a adus oltenilor 755 de amenzi și 112 permise reținute. Ce sumă îi pun polițiștii să plătească

131

Pentru ca oltenii care au sărbătorit Ziua Internațională a Muncii să se bucure de un climat corespunzător de ordine și siguranță publică, IPJ Olt a mobilizat în zilele de minivacanță nu mai puțin de 800 de polițiști de la structurile de ordine publică, rutieră, transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de la acțiuni speciale, dar și de la arme explozivi și substanțe periculoase. S-au dat nu mai puțin de 755 de amenzi celor prinși în neregulă.

În perioada 28 aprilie – 2 mai, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice. În această perioadă, poliţiştii au intervenit la aproximativ 250 de solicitări, dintre acestea 176 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. Sute de olteni au fost amendați de oamenii legii.

,,În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 755 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 250.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 112 permise de conducere, dintre care 92 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 6 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 14 pentru alte abateri. De asemenea, au fost reținute și 13 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 14 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.,, declară Caludiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.