Zeci de biserici din Olt, cu pericole de incendii. Pompierii au aplicat sancțiuni și demarează noi cotroale pentru un Paște în siguranță

167
Pompierii verifică lăcașele de cult în fiecare an, în preajma marilor sărbători

Angajații Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență desfășoară o serie de activități cu caracter preventiv la lăcașele de cult înaintea marilor sărbători creștine. Ei  vor să se asigure că viața credincioșilor nu este pusă în pericol pe durata desfășurării slubelor religioase. În ultimul an, aceștia au aplicat zeci de sancțiuni pentru mănăstirile și bisericile din județ ca urmare a nerespectării normelor de securitate la incendii.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt  vor verifica în zilele ce urmează toate mănăstirile și bisericile din Olt pentru a se asigura că sunt respectate normele de securitate la incendii. Ei îi învață pe preoți cum să procedeze în caz de nevoie și le oferă credincioșilor o serie de sfaturi pentru a evita izbucnirea unui incendiu care să le pună în pericol viața.

Astfel de acțiuni cu caracter preventiv au loc de fiecare dată înaintea marilor sărbători creștine când lăcașele de cult devin supraaglomerate. Cu toate acestea, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt descoperă o serie de nereguli la mănăstirile și bisericie din județ pentru care aplică sancțiuni. În ultimul an, pompierii au aplicat 66 de sancțiuni, cele mai multe pentru lăcașe de cult din: Slatina (15 sancțiuni), Perieți (5), Corabia (4),  Scornicești (4), Călui (4), dar și din: Caracal, Balș, Piatra-Olt, Optași-Măgura, Obârșia, Brâncoveni, Pleșoiu, Radomirești, Pârșcoveni, Slătioara, Rusănești, Redea, Sârbii-Măgura, Vulturești, Tia Mare, Valea-Mare, Stoenești.

Acțiunile de verficare a lăcașelor de cult din Olt pentru un Paște în siguranță vor demara în Joia  Mare. Pompierii vor fi la datorie și vor supraveghea activitatea principalelor lăcașede cult și în  noaptea de Înviere.

Pompierii le recomandă enoriașilor: să nu blocheze cu autoturismele căile de acces, să utilizeze cu atenție lumânările, să nu le amplaseze în apropierea materialelor ușor combustibile, iar după încheierea slujbei să nu lase lumânările și candelele, aprinse, nesupravegheate.