Oltul, sub Cod Galben de vânt puternic. Meteorologii anunță și ploi torențiale

191

Meteorologii nu au vești bune pentru această săptămână. Vremea debutează cu rafale puternice de vânt, urmate de răcire, precipitații și îngheț la sol. ANM a lansat mai multe atenționări meteo.

În această dimineață, până miercuri seara, vremea nu ține cont de anotimp. Meteorologii au emis mai multe atenționări. Potrivit ANM, în interval: 27 martie, ora 06.00 – 29 martie, ora 21.00, sunt preconizate intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată – îngheț la sol și brumă.
,,În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare. Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol,
, anunță Administrația Națională de Meteorologie.
Meteorologii mai atenționează că în sud-estul teritoriului, în seara zilei de luni (27 martie), vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină.

Începând din această seară, ora 23.00, timp de 24 de ore, și județul Olt este plasat sub Cod Galben de vânt puternic. ,,În cea mai mare parte țării, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50…65 km/h și izolat peste 70…75 km/h.,, anunță ANM.