Prysmian a primit ajutor de stat pentru Centrul de Excelență IT de la Slatina. S-au făcut primele angajări, urmează 50 de absolvenți de facultăţi tehnice şi economice

535

La Slatina, Prysmian a construit și operează cea mai mare fabrică de fibră optică din Europa, care a devenit un punct de producție global pentru întreaga companie.  Societatea este acum în curs de a deschide Centrul de Excelență în IT în capitala Oltului, care va fi responsabil pentru implementarea agendei globale IT. În acest sens, a fost demarată campania de angajare de profesioniști în IT și au fost încheiate parteneriate cu universități prestigioase din România. Producătorul a primit pentru acest centru de excelență un ajutor de stat de 7,5 mil. euro prin schema HG322/2017.

Prysmian va deschide la Slatina un centru de excelenţă IT, în cadrul căruia va angaja 120 de persoane, din care 50 de proaspăt absolvenţi de la facultăţi tehnice şi economice. Noul Centru de Excelență se concentrează pe recrutarea în cele trei arii de expertiză: Business application, IT Infrastructure și SAP. Pentru acest proiect, fabrica a primit un ajutor de stat în valoare de 7,5 milioane de lei,prin care îşi va finanţa proiectul în valoare de 12,5 milioane de euro.

Conducerea companiei a anunțat în ce stadiu se află procesul de recutare a specialiștilor IT/ „Am finalizat deja procesul de admitere pentru primii 20 de noi colegi IT şi aşteptăm cu nerăbdare să primim aceşti 50 de proaspăt absolvenţi dornici să înceapă această călătorie care începe la Slatina, dar care are o dimensiune cu adevărat globală. (…) S-a decis să deschidem în România deoarece filiala noastră este un flagship important pentru grup, unde am reuşit să obţinem rezultate de business remarcabile în ultimul deceniu“,  a declarat pentru ZF Verrati Giampaolo, director de resurse umane la Prysmian România.

În ultimii ani Prysmian a investit peste 60 de milioane de euro în România, fiind alături de comunitatea locală din Slatina, prin cele 1.500 de locuri de muncă în cele patru fabrici și biroul local. Fabrica Prysmian din Slatina este cea mai mare fabrică a întregului grup, în 2021 a raportat afaceri de 1,35 miliarde de lei (287 mil. euro).

Grupul Prysmian este lider mondial în industria sistemelor de cabluri în domeniul energiei și telecomunicațiilor. având aproximativ 28.000 de angajați în peste 50 de țări și 104 fabrici. Operează în afacerile de cabluri subterane și submarine și sisteme de transmisie și distribuție a energiei electrice, de cabluri speciale pentru aplicații în multe industrii și cabluri de medie și joasă tensiune pentru sectoarele de construcții și infrastructură. Pentru industria telecomunicațiilor, Grupul produce cabluri și accesorii pentru transmisie de voce, video și date, oferind o gamă largă de fibre și cabluri optice și de cupru și sisteme de conectivitate.