Foto-Video/ Replici ale obiectelor istorice, artistice ori etnografice de importanță locală, vândute la magazinul de suveniruri al Muzeului Județean Olt

194

De cele mai multe ori suntem interesați să achiziționăm obiecte care să ne amintească de vizitele făcute în anumite localități sau instituții ori pe care să le oferim apropiaților, astfel că Muzeul Județean Olt a deschis un punct de achiziție suveniruri destinat celor care-i trec pragul. Obiectele ce pot fi cumpărate de la Slatina au fost alese cu grijă, fiind lucrări ale meșterilor populari olteni, replici ale obiectelor cu valoare istorică ori artistică locală, imagini de promovare a județului și a tezaurelor culturale.

Primăvara a adus la Muzeul Judeţean Olt un punct de achiziţie suveniruri. Magazinul cu obiecte ce pot fi achiziționate de la muzeu a fost deschis la începutul acestei luni, venind astfel în întâmpinarea vizitatorilor care și-au exprimat dorința în acest sens. ,,Muzeul Județean Olt vă așteaptă să vizitați expozițiile organizate la sediul său din str. Ana Ipătescu nr. 1 din Slatina și, totodată, vă invită să achiziționați suveniruri din Punctul de achiziție suveniruri amenajat la intrarea în instituție.,, este invitația lansată de conducerea instituției de cultură.

Muzeul poate pune la dispoziția vizitatorilor o gamă variată de obiecte de colecţionat sau de oferit cadou apropiaților: suporţi de pahar sau magneţi de frigider, căni personalizate, port-card, ii, medalioane, puzzle, figurine de plumb cu Regele Carol, Vlad Ţepeş, Tudor Vladimirescu ori alte personalități istorice, cutiuțe muzicale, replici ale obiectelor istorice, etnografice și artistice din colecția muzeului și multe altele. Prețurile variază de la 5 lei la 100 de lei.

În proiect au fost implicați mai mulți meșteri populari olteni, cărora le-a fost dată astfel posibilitatea de a-și expune spre vânzare obiectele.