Sprijin financiar pentru biserici de la Consiliul Județean Olt. Cererile, așteptate până pe 31 martie

308
Imagine cu rol ilustrativ

Pe baza unui proiect și a punctajului realizat, CJ Olt finanțează unitățile de cult aparținând cultelor religioase din județ recunoscute în România sub forma unui sprijin financiar acordat pentru întreținere sau funcționare, lucrări de pictură, reparații, construcții, precum și pentru susținerea unor activități de asistență socială și medicală.

Bisericile care au nevoie de sprijin financiar pentru diverse lucrări sau activități de asistență socială pot solicita bani de la Consiliul Județean Olt. Finanțarea se asigură pe baza unui proiect și a punctajului realizat.  Suma totală disponibilă pentru sprijinul financiar acordat unităților de cult aparținând cultelor religioase din județul Olt în anul 2023 este de 1,4 milioane lei.

Potrivit Ghidului solicitantului, și în acest an orice unitate de cult va putea cere bani pentru întreținere sau funcționare, lucrări de pictură, reparații, construcții, precum și pentru susținerea unor activități de asistență socială și medicală. Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare este data de 31 martie, iar termenul limită până la care solicitanții pot cere informații în scris este 21 martie.