Cursuri GRATUITE pentru șomeri, în cinci meserii, organizate în martie în Olt

308

Cinci programe de formare profesională vor începe în luna martie  2023, la nivel judeţean, derulate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt. Cursurile sunt gratuite pentru oltenii înscriși în evidențele agenției de șomaj ca fiind în căutarea unui loc de muncă, însă pot fi urmate și persoane angajate, dar contracost.

La nivel judeţean, luna viitoare AJOFM Olt va organiza 5 programe de formare profesională pentru 70 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Principalele meserii\ocupații, în funcție de numărul de participanți, pentru care se vor organiza cursurile gratuite pentru șomeri sunt: ajutor de bucătar, infirmieră, lucrător comercial, instalator instalații tehnico sanitare și gaze, manichiurist.

,,Serviciile de formare profesională sunt gratuite pentru şomerii indemnizaţi şi neindemnizaţi înregistraţi în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, iar persoanele care realizează venituri pot urma aceste programe de formare profesională suportând contravaloarea lor. Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa Compartimentului Formare Profesională din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, str. Prelungirea Crisan, nr.2, tel.0249/438595.,, transmite Elena Iordache, purtătorul de cuvânt al AJOFM Olt.