Hoții care au spart o casă în Dobrosloveni, reținuți după ce la percheziții s-au găsit mai multe bunuri

185
Imagine cu caracter ilustrativ

O casă din comuna Dobrosloveni a fost spartă de hoți în primele zile ale acestei luni. În urma cercetărilor, oamenii legii au identificat trei tineri, la locuința cărora s-au desfășurat percheziții, fiind găsite bunurile furate. Doi dintre ei au ajuns în arest preventiv pentru 30 de zile, fiind prezentați duminică, 12 februarie, Judecătoriei Caracal, care a admis propunerea parchetului.

La data de 3 februarie, polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Osica de Sus au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 54 de ani, din comuna Dobrosloveni că persoane necunoscute i-ar fi sustras mai multe bunuri din locuință în noaptea de 2/3 februarie. În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat 3 tineri bănuiți de comiterea infracțiunii, respectiv un tânăr în vârstă de 20 de ani, din comuna Dobrosloveni și doi tineri în vârstă de 18 și 22 de ani, ambii din comuna Fărcașele. Aceștia sunt cercetați pentru tâlhărie calificată, în urma identificării la lcouințele acestora a mai multor bunuri sustrase din casa respectivă.

,,La data de 11 februarie 2023, polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Osica de Sus, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, au reținut doi tineri cercetați pentru tâlhărie calificată.  Pentru documentarea activității infracționale, la data de 11 februarie 2023, polițiști din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Osica de Sus au efectuat 6 percheziții domiciliare în comunele Dobrosloveni și Fărcașele, la locuințele persoanelor bănuite de săvârșirea infracțiunii. Cu ocazia perchezițiilor, polițiștii au identificat și ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri ce ar fi fost sustrase de la persoana vătămată. În urma probatoriului administrat s-a dispus schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de furt calificat în infracțiunea de tâlhărie calificată.,, declară Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Sâmbătă, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, pe numele a doi tineri a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt. A doua zi, Judecătoria Caracal a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile.