CUTREMUR resimțit și în Olt. Seismul cu magnitudinea de 5,2 pe scara Richter a avut epicentrul în Gorj

1397

Un cutremur cu magnitudinea ML 5.2 cu epicentrul în zona Gorj s-a resimțit și în Olt.

Azi, 13 februarie, ora 16:58:06 (ora României), s-a produs în zona GORJ un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 15 km. Acesta a fost resimțit și în Olt. Seismul având epicentrul la 19 km de localitatea Tg. Jiu. s-a resimțit în mai multe localități din România și Serbia. Potrivit autorităților, cutremurul poate fi urmat și de o serie de replici, motiv pentru care autoritățile vă recomandă să fiți vigilenți.
Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului – seismul  s-a produs la 102km SV de Sibiu, 107km NV de Craiova, 137km V de Pitesti, 166km E de Timisoara, 179km S de Cluj-Napoca, 183km SE de Arad, 196km V de Brasov, 218km E de Belgrade, 222km E de Zemun, 224km V de Ploiesti.
Mihai Diaconescu, seismolog la Institutul Național pentru Fizica Pământului, a explicat că nu există nici o legătură cu cutremurul din Turcia, arătând că seismele din zona Târgu-Jiu ar putea avea legătură cu activitatea seismică din Italia.

,,În urmă cu puțin timp, în Oltenia, Gorj s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 5,2 pe scara Richter, la o adâncime de 15 km. Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. Informații despre măsurile și modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unui seism, aici: https://fiipregatit.ro/ghid/cutremur/

Reguli de comportare în caz de cutremur: https://youtu.be/rlEuJdtQrgI
În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora.
Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență).,, transmite Departamentul pentru Situații de Urgență.