FOTO/ Razie la transportatorii de persoane, pe drumurile din Olt

98

O nouă acțiune de prevenire și combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și de depistare a activităților ilegale de transport rutier de persoane s-a desfășurat azi pe raza județului Olt. Polițiștii au tras pe dreapta la primele ore ale dimineții toți transportatorii publici.

În această dimineață, în intervalul orar 06:00-09:00, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfăşurat, pe drumurile publice din județ, acţiuni pentru verificarea modului în care se efectuează transporturile publice de persoane.
,,Acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane, prin verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto, verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente, respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare și verificarea valabilității inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului. Polițiștii au testat cu aparatul etilotest toți conducătorii de autovehicule care efectuează acest gen de transport, în vederea identificării conducătorilor care au consumat băuturi alcoolice.,, declară Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Oamenii legii atenționează că astfel de activități vor continua pe tot parcursul zilei. Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să  păstreze permanent distanţa de siguranţă în mers, să adapteze viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și să nu se angajeze în efectuarea de manevre riscante.