Cupa Națiunilor feminine a ajuns într-un sat din Olt. Mihaela Bădescu, cea mai bună sportivă a turneului din Serbia de la categoria tineret

100

Aur la categoria 48kg, declarată cea mai bună sportivă a turneului de la categoria tineret și locul 2 pe națiuni cu echipa națională feminină de box, este rezultatul de excepție obținut de pugilista Mihaela Bădescu, din satul Reșca al comunei Dobrosloveni.

Sportivi din: Algeria, Anglia, Azerbaidjan, Bosnia – Herțegovina, Belarus, Croația, Germania, Kazahstan, Olanda, Ungaria, Serbia, Slovacia și România s-au întrecut în cadrul celei de-a 12-a ediţii a Cupei Naţiunilor la box, competiţie care s-a desfăşurat în Serbia, la Sombor, în perioada 15-23 ianuarie. Lotul României a fost format din 13 sportive, pugilistele fiind antrenate de Adrian Lăcătuş și slătineanul Constantin Gălbenușă. Surpriza turneului la tineret a fost o olteancă: Mihaela Bădescu, originară din satul Reșca al comunei Dobrosloveni, care se antrenează la clubul caracalean. Aceasta a câștigat pentru România medalia de aur la categoria 48 kg, trecând în finală cu un sec 5-0 de reprezentanta Azerbaidjanului- Lala Badatova. Bădescu a fost declarată cea mai bună sportiva a turneului de la categoria tineret.

,,Felicitări sportivei Mihaela Bădescu – Reșca, pentru locul 1 obținut la Cupa Națiunilor feminine la Sombor – Serbia în perioada 15–22.01.2023 (box feminin). Cupa Națiunilor atrage în fiecare an cei mai buni boxeri – feminin, nu doar din Europa, ci din întreaga lume.  Felicitări pentru devotamentul și curajul dovedit. Succes Mihaela!!!,, a transmis Primăria Dobrosloveni.

Echipa României a obținut locul 2 pe națiuni după Serbia, care însă a avut în competiție 28 de sportive, dar a fost înaintea Ungariei, Angliei, Azerbaidjanului și Olandei.