Peste 100 de pompieri olteni sunt pregătiți să acționeze zilnic. 50 de amenzi date la magazine și biserici

66

Deoarece Sărbătorile de Iarnă reprezintă un prilej de bucurie pentru fiecare dintre noi, iar amintirea acestor momente nu trebuie să fie umbrită de tragedii sau alte evenimente care ne pot pune viața în pericol, ISU Olt este pregătit să intervină chiar cu suplimentarea personalului din turele libere. În urma controalelor efectuate la magazine și lăcașuri de cult, pompierii au aplicat zeci de amenzi.

În perioada 30 decembrie – 2 ianuarie, ISU Olt este pregătit să intervină la orice situație care pune viața ori bunurile oltenilor în pericol. ,,Peste 100  de pompieri olteni sunt pregătiți să acționeze, zilnic, cu mijloacele tehnice de intervenție din dotare pentru stingerea incendiilor, acordarea primului ajutor medical de urgență și salvarea persoanelor din medii ostile vieții. În funcție de situația operativă, personalul poate fi suplimentat cu personal aflat în turele libere. Ne dorim să ne bucurăm împreună de aceste zile, fără evenimente care să vă pună viața în pericol! Țineți cont de sfaturile noastre și respectați măsurile de prevenire a incendiilor!,, anunță Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Pentru sărbători n siguranță, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Olt au desfășurat acțiuni de îndrumare și control la unități de alimentație publică, spații de comerț, supermarket-uri, lăcașuri de cult și ansambluri mănăstirești. În urma celor 31 de controale desfășurate, pentru neregulile constatate au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale. Valoarea amenzilor a fost de 51.500 de lei.

Pentru a preveni producerea unor evenimente care se pot solda cu victime sau pagube materiale importante, pompierii olteni reamintesc principalele măsuri ce trebuie respectate pentru siguranţa dumneavoastră și a bunurilor dumneavoastră:

  • Nu permiteți copiilor utilizarea artificiilor, petardelor şi a altor mijloace pirotehnice;
  • Nu utilizați mijloacele pirotehnice în încăperi şi spații închise sau cu aglomerări de persoane;
  • Verificați menținerea liberă a căilor de acces, intervenţie şi evacuare în şi din clădirile de turism, agrement şi alimentație publică precum şi în alte spații amenajate special în care se organizează petrecerea Revelionului şi marcarea corespunzătoare a acestora, asigurând cunoașterea lor de către participanți;
  • La părăsirea locuinței asigurați-vă că nu ați lăsat focul aprins, consumatorii electrici sub tensiune şi corpuri de iluminat aprinse.