Clasele Step by Step de la Liceul Titulescu Slatina au câștigat cu orele de șah table smart și videoproiectoare

334

Un proiect menit să-i ajute pe copii să facă salturi importante din punct de vedere educațional prin învățarea sportului minții a adus Liceului Teoretic Nicolae Titulescu Slatina nu numai descoperirea tainelor șahului de către elevi, dar și premii constând în dotări.

De 22 de ani, Liceul Teoretic Nicolae Titulescu Slatina oferă elevilor din ciclul primar alternativa educațională Step-by- step, cu predare modernă, ca în SUA, implementarea acestui sistem de predare făcând din județul Olt unul dintre centrele regionale ale țării. Predarea în cadrul acestei alternative se bazează  pe învățarea pe competențe, pe centre de activități care permit o învățare individualizată, conform particularităților fiecărui copil, care încurajează comunicarea și aptitudinile, fără note și catalog, cu program zilnic de 8 ore cu masa de prânz la școală.

Un proiect implementat recent în cadrul acestui program educațional este cel de învățare a șahului printr-o abordare inovatoare a acestui sport cca mijloc de antrenare a gândirii și în același timp de relaxare, bazată pe folosirea în clasă a cărților „Teaching Chess Step by Step„. Programul își propune să sporească prin intermediul jocului de șah competențe precum luarea deciziilor, elaborarea unui plan de acțiune, urmărirea unui scop, gestionarea emoțiilor, responsabilitatea și dezvoltarea spiritului de fair-play. Iar rezultatele au adus și premii pentru liceul slătinean.

,,Moș Crăciun a ajuns și la Liceul Teoretic ,,Nicolae Titulescu’’ datorită proiectului “Șahul de la învățarea în clasă la povești de spus acasă – The Super Gambit”,implementat de ​Centrul Step by Step pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională aducându-ne : 3 Table SMART, 3 videoproiectore si 3 suporturi pentru videoproiector cu o valoare de 13.693,54 lei (2.778 Euro). Fiecare clasă implicată a primit câte 5 table de șah, fiecare copil a primit cărți,, informează unitatea de învățământ.

 ,,Ce poate fi mai frumos, mai înălțător decât profesia de dascăl. A fi dascăl nu înseamnă a te ascunde în spatele unor caiete, a unor programe prea încărcate. A fi dascăl înseamnă a transmite copiilor dragostea de carte, a învăța copiii să învețe. Șahul este sportul minții. Atunci când reușești să aduci în școală ta spiritul lui Kasparov, simți că profesia ta este vocație. Mulțumesc doamnei director Gruia Adina pentru susținere, domnului Sulger Nicolae pentru impulsul care ni l-a dat oferindu-ne detalii despre acest proiect, colegelor mele Șerban Nicoleta, Dănciulescu Denisa, Sulger Violeta și Condurache Elena pentru ajutor și încrederea oferită!,, a transmis prof.înv. Rodica Baciu, care s-a ocupat de implementarea proiectului.