Paradă inedită de 1 Decembrie la Optași Măgura

359

Într-o comună din Olt, parada de 1 Decembrie a fost una inedită. În lipsa militarilor și al tehnicii de luptă, pe ulițele satelor componente au defilat localnici, fie călare, fie în căruțe sau pe ATV-uri. Oamenii din comună sunt mândrii de parada inițiată de edil cu ani în urmă și au ieșit la poartă cu stegulețe în mână pentru vede inedita defilare.

Zeci de localnici din comuna Optași Măgura, județul Olt, au luat parte și în acest an la inedita defilare de 1 decembrie. Înarmați cu tricolor și torțe, călare, în căruțe sau pe ATV-uri, ei au străbătut ulițele satelor componente spre bucuria localnicilor de Ziua Națională.

Participanții la inedita paradă s-au pregătit din timp pentru defilare, cu toate cele necesare. Tricolorul nu a lipsit din arsenanul celor care au luat parte la paradă, fie ă a fost purtat pe umeri de participanți, fie atârnat la gâtul cabalinelor.

Localnicii și rudele lor din împrejurimi s-au declarat încântați de parada ce are loc  în comună, de Ziua Națională.

Comuna Optași Măgura a devenit cunoscută în urmă cu mai mulți ani când intrarea în localitate a fost semnalizată printr-un monument pe care sunt amplasate opt cărți de joc care simbolizează Asul, dar și după ce, la inițiativa edilului, în satul component ,,Paris” a fost construit un Turnul Eiffel în miniatură.