Lider PNL, atac la UDMR: Să facă un pas în spate de la actul de guvernare!

126

Ziua Națională a României a constituit un prilej important pentru autoritățile țării de a organiza și participa la manifestări specifice, fiind o zi de respect, mândrie și recunoștință. Suntem mândri că suntem fiii și fiicele acestui neam și că putem contribui fiecare în parte la prosperitatea acestuia. Nu este valabil, însă, pentru o parte dintre guvernanți, care au sfidat practic națiunea românească. Este vorba despre UDMR, formațiune atacată dur, în mod public, de către senatorul de Olt Liviu Voiculescu, președinte al PNL Olt, membru Biroul Executiv al PNL la nivel național și secretar al grupului senatorilor liberali.

UDMR nu-și merită locul la guvernarea României și ar trebui să facă un pas în spate, atâta timp cât a sfidat Ziua Națională. Este afirmația senatorului de Olt Liviu Voiculescu, parlamentarul liberal atacând dur formațiunea maghiară.

,,De la oameni simpli până la politicieni sau guvernanți, întreaga Românie a sărbătorit ieri 104 ani de la Marea Unire. O Românie puternică, mândră, însă nu chiar atât de unită așa cum și-au dorit făptuitorii Unirii și cum ne-am dori cu toții. Căci, deși de 25 de ani UDMR participă la actul guvernării din România, 25 de ani în care noi toți ceilalți am dovedit că îmbrățișăm și respectăm minoritatea maghiară reprezentată de UDMR, sfidarea acestei formațiuni politice față de Ziua Națională a țării la guvernarea căreia încă se află a depășit limitele bunei cuviințe. Niciun mesaj, niciun eveniment organizat, nici măcar o simplă participare a oficialilor UDMR la manifestările de Ziua Națională nu s-au făcut auzite, simțite sau văzute. Solidaritatea și unirea propovăduite de semnificația acestei zile istorice pentru România, țara care le este „acasă”, au fost ignorate cu ostentație chiar de către cei care ar trebui să fie recunoscători pentru privilegiile, omenia și ospitalitatea cu care România însăși îi ține la pieptul său. Încet, încet UDMR s-a transformat într-un monolit cu discursuri atrofiate care își pierde credibilitatea, coerența și încrederea partenerilor de guvernare și a tuturor românilor.
Personal, consider că atâta vreme cât UDMR a sfidat Ziua Națională a unei țări la cârma căreia se află într-o coaliție, ar fi drept, cinstit și recomandat să facă un pas în spate.,, este mesajul transmis de președintele PNL Olt.