Cu 50% mai mult la indemnizațiile de creștere a copilului pentru mamele care au gemeni, tripleți sau multipleți

47

De la începutul noului an, mamele care au gemeni, tripleți ori multipleți, precum și cele care nasc un alt copil în perioada de creștere a unui bebeluș, nu vor mai primi aceeași indemnizație de creștere ca cele care au născut un singur copil. Dacă în prezent alocația se acordă pentru naștere, de la 1 ianuarie 2023 se va lua în calcul și numărul de copii ce trebuie crescuți.

Guvernul a aprobat ieri majorarea cu 50% a indemnizațiilor de creștere a copilului pentru mamele care au gemeni, tripleți sau multipleți.
,,Prin această măsură sprijinim familii în care cresc acum aproximativ 4700 de copii și pentru care ne-am dorit armonizarea indemnizației cât mai aproape de valoarea cheltuielilor pentru creșterea a doi sau mai mulți bebeluși în același timp. Această decizie se va aplica și în cazul femeilor care nasc din nou în perioada concediului de îngrijire a copilului. Este datoria statului să sprijine familiile și să asigure atât o repartizare echitabilă a responsabilităților de îngrijire a copilului între părinți, cât și un echilibru între viața profesională și cea privată a acestora.,, a transmis premierul Nicolae Ciucă.
Aceste măsuri, care vor intra în vigoare din ianuarie 2023, sunt parte din politicile de încurajare a natalității în România, în contextul declinului demografic.