Vouchere de vacanță și pentru angajații din mediul privat decontate, în integralitate, de către CAS

124

Și angajații din mediul privat ar putea primi vouchere de vacanță, de această măsură urmând să beneficieze peste patru milioane de români.

Ministrul Turismului a venit cu inițiativa ca și angajații de la privat, nu doar cei de la stat, să primească vouchere de vacanță, măsură având rolul de a aduce o îmbunătățire semnificativă sectorului HoReCa.

Astfel, voucherele de vacanță ar putea ajunge la aproximativ 4,2 milioane de angajați din mediul privat și ar urma să fie decontate, în integralitate, de către CAS. Până în acest moment, nu se știe care ar fi valoarea unui voucher de vacanță. În prezent, angajații pot primi vouchere de vacanță din partea angajatorului în limita a șase salarii brute. În schimb, angajatorii nu mai sunt nevoiți să plătească la stat contribuția obligatorie pentru muncă, a cărei valoare este de 2,25% din salariul mediu brut al angajatului. În plus, valoarea tichetelor va fi raportată la perioada lucrată, iar angajatorii care oferă vouchere de vacanță beneficiază de deductibilitate fiscală în procent de 100%, în limita a 13.800 RON per angajat, per an fiscal.

În prezent, bugetarii primesc vouchere de vacanță în valoare de 2.550 de lei, iar suma urmează să ajungă la 3.000 de lei, începând cu data de 1 ianuarie 2023.