Meteorologii anunță patru zile de PLOI, vânt și NINSORI. Cum va fi vremea în județul Olt

215

ANM a emis o informare meteorologică de ploi, valabilă la nivelul întregii țări, dar și de ninsori în zonele înalte. Vom avea precipitații până luni seara, spun meteorologii. În Olt, cea mai mare cantitate de ploi este preconizată duminică: 11 l/mp.

Pentru intervalul de valabilitate: 18 noiembrie, ora 16.00 – 21 noiembrie, ora 18.00, Administrația Națională de Meteorologie anunță precipitații moderate cantitativ, ninsori, intensificări ale vântului.
,,Va ploua în cea mai mare parte a țării, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp, cu precădere în zonele deluroase și montane din vest și sud-vest. În jumătatea de nord a Moldovei se vor semnala precipitații mixte – în noaptea de vineri spre sâmbătă (18/19 noiembrie) și predominant sub formă de ninsoare – începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (19/20 noiembrie), unde local se va depune strat de zăpadă. Pe alocuri va fi polei. La început în nordul Carpaților Orientali, apoi pe alocuri și în zona montană înaltă din rest vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.,, anunță ANM.
Vântul va sulfa cu putere, în zonele joase cu rafale de pțnă la 55km/h, iar la munte chiar până la 90km/h.
Și în Olt va ploua la finele acestei săptămâni. La această oră, se înregistrează în cele două municipii 5 grade Celsius, ceață și cer acoperit. Ploile își vor face apariția după ora prânzului, potrivit meteorologilor. Maxima anunțată este de 14 grade Celsius.