Clasa de Arte a Liceului Titulescu organizează târg cu vânzare pentru dotarea atelierelor

348

Cu scopul de a sensibiliza elevii şi profesorii din comunitatea locală cu privire la situaţia materială a sălilor de atelier ale claselor de arte, tinerii artiști care învață la Liceul Teoretic Nicolae Titulescu Slatina organizează un Târg de Crăciun. Obiectele lucrate de ei vor fi scoase la vânzare, campania de dotare cu echipamentele speciale și materialele necesare studiului vizând și sensibilizarea oamenilor de afaceri și nu numai pentru donații de orice natură.

Singurul liceu din județul Olt care formează viitorii artiști (la gimnaziu în cadrul Școlii de Muzică și Arte Plastice cu predare suplimentară din subordinea liceului, la liceu cu clasa de Arte plastice, decorative și design), Liceul Teoretic Nicolae Titulescu Slatina organizează Târgul de Crăciun în perioada 19- 22 decembrie. Acțiunea organizată de clasa de Arte a liceului este continuarea unei campanii prin care se cere sprijinul comunității în vederea dotării atelierelor cu echipamentele necesare studiului. Viitorii artiști ai județului lucrează de zor la obiectele ce vor fi expuse spre vânzare în cadrul târgului.

,,Astfel ne-am propus alături de partenerii noștri ca în aceste zile rămase până la Sărbătoarea Nașterii Domnului, să încercam să discutăm cu elevii despre spiritul Crăciunului, despre semnificațiile acestei sărbători și astfel am elaborat diferite obiecte/produse pe care aceștia le pot vinde cu scopul de a cumpăra materiale de lucru, echipamente și instrumete speciale pentru activitatea didactică de specialitate la clasele de artă.
Activitatea pe care v-o propunem este „TÂRGUL DE CRĂCIUN”, astfel elevii își pot transmite mai departe abilitățile și deprinderile, pot transmite din pasiunea, dăruința și din preocuparile lor cele mai lăuntrice, un mesaj, ca o mărturie a spiritului Crăciunului. Prin acest mesaj, ei își pot exprima dorințele spirituale pentru membrii familiei, pentru prieteni, colegi, pentru cei dragi, în general, dar și care ar putea fi contribuția lor la îndeplinirea acestor dorințe spirituale.
Prin acest demers se urmăreşte consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, dar şi creşterea gradului de responsabilitate al acestora.,, informează liceul slătinean.

Donațiile obținute vor fi categorisite pentru: echipamemte, instrumente, materiale de lucru.