Pavilioanele Medicală și Materno-Infantil ale Spitalului Județean Slatina, reabilitate termic cu fonduri PNRR

129

Spitalul Județean de Urgență Slatina va beneficia de o finanțare de 46,6 milioane lei prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Banii au fost accesați de către Consiliul Județean Olt pentru reabilitarea termică a două pavilioane medicale.

Un nou lot de proiecte a fost aprobat azi spre finanțare de  Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, cu fonduri europene prin Componenta 5 “ Valul Renovării” a Planului Național de Redresare și Reziliență. Printre cele 12 proiecte se numără și două din județul Olt:  “Creșterea eficienței energetice la locuințele colective” din municipiul Caracal- bugetul alocat fiind de 56 milioane lei și reabilitarea termică a Pavilionului Materno-Infantil din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina- peste 38 milioane lei.

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, și primarul municipiului Caracal, Ion Doldurea, au semnat azi la Guvern contactele de finanțare, în prezența premierului Ciucă. VIDEO:

https://fb.watch/gEMDi5tCis/

Pentru SJU Slatina acesta este al doilea proiect aprobat spre finanțare prin acest program, ambele fiind accesate de către Consiliul Județean Olt. În primul lot de proiecte aprobate (octombrie),  figurează obiectivul Reabilitare termică pentru creșterea eficienței energetice la Spitalul Județean de Urgență Slatina – Pavilion Medicală, 8.645.021,26 lei.

Reamintim că CJ Olt are aprobate spre finanțare pe Valul Renovării și proiectele: Reabilitare termică pentru creșterea eficienței energetice la clădirea sediului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului- 8.248.082,30 lei;  Reabilitare termică pentru creșterea eficienței energetice la clădirea Complexului de Servicii Persoane Adulte Slatina- 12.206.001,92 lei,  Reabilitare termică pentru creșterea eficienței energetice la clădirea sediului Centrului Militar Județean Olt, 7.180.986,66 lei.

Valul Renovării ajunge și în Olt. LISTA proiectelor finanțate prin PNRR | Realitatea Oltului

Totodată, Municipiul Caracal mai are aprobate proiecte pentru: Creșterea eficienței energetice moderate la Grădinița cu program normal Dumbrava Minunată-valoare 832.540,80 lei cu TVA, Creșterea eficienței energetice moderate la Sala de Sport a Liceului Tehnologic Matei Basarab- 1.440.836,88 lei și Creșterea eficienței energetice moderate la Liceul Tehnologic Matei Basarab – Săli de clasă și ateliere școală- 9.516.224,96 lei

Pe aceeași temă:

Al doilea apel pentru Valul Renovării- Ce primării din Olt au depus proiecte și ce valoare au | Realitatea Oltului