FOTO-VIDEO/ Mitingul anti-sărăcie, ieri la Slatina, azi în Capitală

190

Solicitând creșterea urgentă a salariilor și pensiilor și protestând împotriva creșterii costurilor de trai și atacului asupra drepturilor lucrătorilor, sindicaliștii Cartel Alfa, printre care și reprezentanți din Olt, au protestat azi în Capitală.

După ce au protestat ieri în capitala Oltului, la Slatina, în fața instituției ce reprezintă Guvernul în teritoriu- Prefectura, sindicaliștii CNS Cartel Alfa, din care fac parte și cei ai marilor societăți de pe platforma industrială a Slatinei,  și-au făcut azi publice nemulțumirile în Capitală. Mitingul a fost organizat ora 11.30 în Piața Victoriei, iar la ora 14.00 în Piața Revoluției.

,,Românii nu pot sta cu pasivitate așteptând să treacă această criză. Gravitatea și urgența situației nu trebuie subestimate!  CNS Cartel ALFA face un apel către toate organizațiile sindicale și mișcările sociale să se mobilizeze pentru a determina guvernanții să ia măsuri urgente pentru combaterea crizei costurilor de trai, în beneficiul cetățenilor! Pentru creșterea urgentă a salariilor și pensiilor! Împotriva creșterii costurilor de trai și atacului asupra drepturilor lucrătorilor!,, transmite Cartel Alfa.

Printre reprezentanții filialei Olt s-au aflat și sindicaliștii Alro.

Caravana anti-sărăcie, zona Ardeal, a pornit acum trei zile din Zalău, s-a oprit la Deva, Târgu Jiu și Râmnicu Vâlcea, apoi ieri la Slatina. Azi, la București, s-a întâlnit cu caravana Bacău- Galați -Slobozia.

Sindicaliștii solicită: stoparea creșterii prețurilor, creșterea salariilor și pensiilor, deblocarea negocierilor colective prin modificarea Legii Dialogului Social, precum și aplicarea integral și fără discriminare a Legii 153/2017 și Legii 195/2020.