FOTO/ Copiii corăbieni, inițiați în tainele programării pe tărâmul fizicii, prin ateliere de lucru

174

Încă o acțiune reușită pentru clubul Kiwanis, o comunitate globală de cluburi, membri și parteneri dedicată îmbunătățirii vieții copiilor din diverse comunități. De data aceasta în județul Olt, la Corabia, acolo unde s-a derulat ieri un eveniment prin care copiii au fost inițiați în tainele roboticii.

Evenimentul ” Kikirob &Waniscode” organizat de Kiwanis Corabia cu participarea Kiwanis Alexandria, Turnu Măgurele, Roșiorii de Vede și Slatina sâmbătă, 15 octombrie, a adus în fața copiilor dornici să afle  tainele programării pe tărâmul fizicii, prin ateliere de lucru, pe  inginerii programatori Iulian Vârban și Dan Voinea. La acțiune au participat  elevi și cadre didactice, precum și guvernatorul Kiwanis România, Loredana Voinea.

Asociația Club Kiwanis Corabia a obținut o finanțare pentru derularea acestui eveniment ce-și propune motivarea participanților din cluburile Kiwanis în dezvoltarea abilităților digitale pentru a putea trăi într-o lume inteligentă.

În România, programul ” Meet and Code” este coordonat  de Asociația Techsoup ce creează și oferă resurse IT și experiențe  de învățare a tehnologiei pentru organizații non-profit, tineri și profesori. Aceasta asociație este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European  Digital Skills Awards, competiție organizată  de Comisia Europeană.

Trebuie menționat faptul că aceste cluburi Kiwanis au construit locuri de joacă, au dotat biblioteci, au cumpărat echipamente medicale, au umplut rucsacuri cu rechizite școlare, au donat case pentru familiile cu mulți copii, au organizat tabere de șah, tabere școlare, concursuri de poezie și muzică, concerte, atribuie burse școlare, donează cărți bibliotecilor comunale și multe altele.