NOI investitori în Parcul Industrial Slatina. Primăria scoate la licitație patru terenuri, de 11.635mp

1269

Pe lângă investițiile Prysmian și Alustyle Billet Casting derulate în Parcul Industrial Slatina, în curând își vor face apariția noi agenți economici. În urma interesului declarat, Primăria Slatina va scoate la licitație o suprafață de teren de 11.635mp.

Parcul industrial al Slatinei constituit pe terenul în suprafață totală de 312.539 mp, pe strada Milcov, pe care funcționează o fabrică a S.C. Prysmian Cabluri și Sisteme S.A ( 172.090 mp) și S.C. Alustyle Billet Casting SRL (21.002 mp) va avea noi ocupanți. Din suprafața disponibilă de 119.447 mp, noi investitori și-a arătat intenția de a demara afaceri prin achiziționarea de teren, având ca vecini la  N,E și S – teren domeniu privat al municipiului Slatina, iar la V – teren domeniu privat SC ALPROM SA.

Primăria Slatina va scoate, astfel, la licitație publică deschisă cu selecție de oferte patru terenuri, dintre care trei de câte 2500mp, la un preț de pornire de  28.000 euro -echivalentul a 138.000lei, la cursul de schimb leu/euro, comunicat de BNR la data evaluării și unul de 4135mp, la prețul de 45.00 euro, respectiv 222.000 lei. Proiectele de hotărâre s-au aflat ieri pe masa comisiilor de specialitate ale Consiliului Local, urmând să fie supuse aprobării aleșilor municipali într-o ședință viitoare.

Cumpărătorul/ cumpărătorii terenurilor va/vor beneficia de următoarele facilități acordate de către administrația capitalei de județ: scutiri de la plata oricăror taxe datorate bugetului local al municipiului Slatina, pentru eliberarea oricăror certificate de urbanism, autorizații de construire pentru terenul și clădirile din infrastructura parcului, ce fac parte integrantă din parcul industrial; scutire de la plata impozitului pe teren, corespunzător terenului aferent parcului industrial; scutire de la plata impozitului pe clădiri, corespunzător clădirilor care fac parte din infrastructura parcului industrial.

Primăria Slatina va stabili ajutoare de minimis pentru societățile din Parcul Industrial | Realitatea Oltului

Obligația va fi: să finalizeze investițiile în termen de cel mult 3 ani de la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare în formă autentică, să creeze minim 1,5 locuri de muncă pentru fiecare 1000 mp teren cumpărat și să mențină acest număr timp de 3 ani de la data creării locului de muncă conform graficului propus prin oferta tehnică.