Femei din Olt condamnate pentru profanarea de morminte: una a luat un CRANIU din cimitir pentru a-l face… CADOU nepoatei studente la medicină

2239
imagine cu caracter ilustrativ

O olteancă s-a ales cu o condamnare de un an de închisoare după ce i-a făcut nepoatei, studentă la medicină, un cadou inedit: un craniu. Femeia a luat rămășița umană dintr-un cosciug scos la iveală de groparii trimiși de cumnata sa pentru a amenaja un loc de veci pentru soțul ei. Aceeași pedeapsă a primit și cumnata  pentru participare improprie la infracțiunea de profanare de morminte, după ce a săpat groapa soțului fără permisiunea preotului, descoperind astfel osemintele unei femei înhumate cu mult înainte în locul respectiv.

Două femei din comuna olteană Grădinari au fost condamnate la un an de închisoare pentru profanare de morminte. Una dintre femei a primit ca pedeapsă complementară și plata unei despăgubiri către o familie din localitate după ce a luat fără drept craniul unui decedat și i l-a trimis nepoatei sale studente la medicină. Pentru fapta sa a fost găsită vinovată de către Judecătoria Slatina de profanare de morminte.

Și cumnata femeii a primit o pedeapsă asemănătoare pentru participarea indirect la profanarea de mormânt. În fapt, aceasta a trimis în cimitirul din localitate, fără a avea autorizație, câțiva gropari pentru a amenaja un loc de veci soțului decedat. Deși a ales un loc neumblat, fără vreun fel de amenajare, groparii au dat peste un coșciug vechi. Văzând descoperirea, prima femeie care mersese în cimitir să le ducă mâncare a decis să ia craniul și să-l trimită nepoatei, student la medicină, în București. Doar că fapta ei a ajuns și la cunoștința oamenilor legii care le-au întocmit celor două femei un dosar penal.

Acesta s-a finalizat cu condamnarea celor două  femei la câte un an de închisoare, cu suspendare, dar și la plata, în solidar, a unei despăgubiri morale de 1.000 lei către familia decedatului al cărui craniu a fost sustras fără drept. Sentința a fost pronunțată în anul 2009 de către Judecătoria Slatina, iar speța este studiată de către studenții la drept.