De „Sărbătoarea Nucului”, locuitorii comunei Curtișoara își vor cunoaște istoria

355

„Sărbătoarea Nucului” din acest an, devenită o tradiție pentru comuna Curtișoara, le va aduce localnicilor și celor interesați date despre înaintașii lor, despre cei care au locuit pe meleagurile comunei din cele mai vechi timpuri până în anul 1964. Autor este prof. Ilie Păun, monografia fiind lansată la Școala Gimnazială din Curtișoara.

Pentru al 21-lea an, administrația comunei Curtișoara organizează în prima duminică din luna octombrie „Sărbătoarea Nucului”, în parcul „Grădina de Vară – La umbra nucului bătrân”, din centrul comunei.  O manifestare ce aduce nu numai voie bună și distracție, ci și acțiuni tradiționale, culturale și sportive. Una dintre acestea este dedicată cunoașterii istoriei locului.

Cu prilejul împlinirii a 533 de ani de la prima atestare documentară a localității, Primăria comunei Curtișoara în colaborare cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România – Filiala Olt „Pan M. Vizirescu” organizează lansarea cărții „Monografia comunei Curtișoara, județul Olt (din cele mai vechi timpuri până la 1964)”, scrisă de prof. Ilie F. Păun, o ediție îngrijită de Acad. Octavian Popescu și ing. Doina Dumitrașcu (Păun). Lansarea va avea loc pe 2 octombrie, ora 13,00, la Școala Gimnazială din Curtișoara.