FOTO/ Ziua Pompierilor din România, marcată de ISU Olt cu numeroase activități demarate încă de ieri. Ceremonial și defilare mâine, la Slatina

111

Salvatorii olteni celebrează Ziua Pompierilor din România prin manifestări demarate încă de săptămâna trecută cu competiții sportive, ieri cu prezentări de tehnică, ateliere de prim ajutor, puncte de informare preventivă și un exercițiu spectaculos desfășurate în Slatina, Balș și Corabia, iar azi cu „Porți deschise” la sediile din Slatina, Caracal, Scornicești, Stoenești, Balș, Vișina și Osica de Sus. Mâine, ISU Olt va organiza un ceremonial militar urmat de defilarea cadrelor și a tehnicii de intervenție.

Pompierii olteni s-au aflat ieri în mijlocul cetățenilor. La Slatina, începând cu ora 16.00, în Parcul Tineretului din municipiul Slatina, au avut loc o serie de activități dedicate Zilei Pompierilor din România.
,,Au fost prezente autospecialele, accesoriile și echipamentele pe care le folosim la intervenții, dar și ateliere de prim ajutor de bază.  Și pentru că în acest an, Ziua Pompierilor din România, sărbătorită la 13 septembrie, coincide cu Ziua Informării Preventive, au fost și puncte de informare preventivă, în cadrul cărora cadre ale Inspecției de Prevenire și Serviciului de Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, au diseminat materiale referitoare la campaniile naţionale de educare şi informare publică derulate la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Activitățile s-au  încheiat cu un exercițiu spectaculos, de descarcerare și acordare a primului ajutor.,, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.
În cursul zilei de azi, între orele 10.00 și 14.30, porțile pompierilor din tot județul Olt sunt deschise. Vor fi ”porți deschise” la sediile noastre din Slatina, Caracal, Scornicești, Stoenești, Balș, Vișina și Osica de Sus.
Mâine, 13 septembrie, începând cu ora 12.00, pe platoul din fața Instituției Prefectului-județul Olt se vor organiza ateliere cu  prezentări de tehnică de intervenție în parcarea instituției. La ora 13.00 se va desfășura ceremonialul militar dedicat Zilei Pompierilor din România, urmat de defilarea cadrelor ISU Olt și a tehnicii de intervenție.