VIDEO/ Lucrările la Drumul Expres12 Slatina- Colonești au ajuns la 42%. Sunt mobilizate 250 de utilaje și 905 muncitori

297

Până la finele anului viitor se va putea circula pe încă un tronson al Drumului Expres Craiova- Pitești, și acesta tot în zona județului Olt. Potrivit directorului general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAR), Cristian Pistol, deși lucrările au început în urmă cu mai puţin de jumătate de an, acestea sunt realizate în proporţie de 42 la sută.

După darea în circulație a lotului 1 tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova- Pitești -centura Balșului și lotului 2 cu Centura Slatinei și noul pod peste râul Olt, tot un alt tronson ce tranzitează județul Olt va fi deschis traficului. Se lucrează în ritm alert pe tronsonul 3 Slatina- Colonești, potrivit directorului CNAIR lucrările pe șantier fiind la stadiul fizic de 42%.

,,În teren sunt mobilizate 250 de utilaje și 905 muncitori care execută lucrări la terasamente, montare armătură, cofrare și turnare beton la poduri. Termenul contractual pentru finalizarea lucrărilor de construcție a celor 31,75 km ai acestui tronson este luna ianuarie 2024. Constructorul român (Spedition UMB) a primit ordinul de începere în primăvara acestui an (martie 2022). Evoluția în șantier a lucrărilor demonstrează cât se poate de clar că seriozitatea aduce rezultate! Este același constructor care a lucrat pe Tronsonul 2 al DX Craiova-Pitești (39 km), pe care acum se circulă și care asigură ocolirea localităților Slatina și Balș.,, anunță directorului general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAR), Cristian Pistol, postând și imagini video de pe șantier:

https://www.facebook.com/1627440930/videos/594270399071457/

Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova- Pitești va  traversa județul nostru prin 6 localități: Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași, Tătulești și Colonești.