FOTO/ Zeci de sindicaliști din poliția olteană și platforma industrială Slatina, la PROTEST în Capitală

157

Polițiști din Olt și reprezentanți ai platformei industriale din Slatina au protestat azi, 17 august, în fața Guvernului. Acțiunea sindicală este organizată de Cartel Alfa, protestele fiind declanșate în urmă cu două săptămâni, până acum fiind pichetate și sediile ministerelor Muncii și de Finanțe.

Câteva zeci de persoane din Olt, oameni ai legii și angajați de pe platforma industrială a Slatine, și-au strigat nemulțumirile azi în fața Guvernului.

„Azi am fost la Guvern, urmând să facem un marș la sediile partidelor din alianța de guvernare, PNL și PSD. Din Olt au fost prezente 54 de persoane, pentru că acțiunea este organizată de Cartel Alfa, ni s-au alăturat și reprezentanți ai platformei industriale. Vom continua protestele și în perioada următoare”, a transmis liderul Sindicatului Național al Politiștilor și Personalului Contractual- filiala Olt, Cristel Ioțu.

Principalele revendicări ale SNPPC privesc:

– aplicarea Legii-cadru a salarizării nr.153/2017 – Anexele VI și VIII (referitoare la militari, polițiști și personal contractual), anexe care privesc in integrum familia ocupațională bugetară Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională;

– acordarea unor sporuri prevăzute de lege, dar lăsate în aria de aplicare (subiectivă) a ordonatorilor de credite

– actualizarea și recalcularea pensiilor militare de stat – conform Legii nr. 223/2015.