Bolborea de la DSVSA Olt, anchetat pentru fals intelectual, fals în declarații, favorizarea unei persoane. ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

517

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 8 persoane, printre care și directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea.

BOLBOREA VERONEL FLORIN, Director executiv în cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt, a fost depistat de către ANI în conflict de interese de natură administrativă și, totodată, agenția de integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea mai multor infracțiuni:

,,-folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, precum și a infracțiunii de fals în declarații prevăzută de art. 326 din Codul Penal întrucât a semnat un buletin de analiză pentru societatea comercială în cadrul căreia tatăl său deține calitatea de asociat și funcția de administrator. De asemenea,  persoana evaluată a încălcat și prevederile art. 70 și art. 79, alin. (1), lit. a), b) și c) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003 privind conflictul de interese în materie administrativă.

–  fals intelectual, prevăzută de art. 321 din Codul Penal și fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal prin declararea necorespunzătoare a adevărului cu privire la gradul de rudenie/afinitate în care se află în contextul unor posibile relații ierarhice subordonate, precum și declararea necorespunzătoare a adevărului cu privire la actele întocmite/ emise/ aprobate/ avizate pentru societatea  comercială în cadrul căreia tatăl acestuia deține calitatea de asociat și funcția de administrator.,,
Bolborea a fost informat, potrivit ANI, despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. El a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.