Poliția Olt: Atenție cum și cu ce viteză circulați! La drumul expres nodul rutier Valea Mare se acordă prioritate- limita 40km/h, pe Centură se circulă cu 120km/h

260

Având în vedere faptul că, astăzi, 28 iulie , s-a deschis circulația publică pe lotul 2 al tronsonului 2 din Drumul Expres (DEx12)- varianta de ocolire a municipiului Slatina, Inspectoratul de Poliție Județean Olt le transmite șoferilor obligațiile de circulației în zonă.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt transmit conducătorilor de vehicule care circulă pe Drumul Național 65 – European 574, din direcția Slatina către Pitești, faptul că la nodul rutier cu Drumul Expres 12, de la Valea Mare, au obligația de a opri, de a se asigura și de a acorda prioritate de trecere vehiculelor care circulă pe Drumul Expres 12, din direcția Piatra Olt către Pitești.
,,Menționăm faptul ca Drumul Național 65 – European 574 este semnalizat, în această zonă, cu indicator rutier de limitare a vitezei maxime de deplasare la 40 km/h, indicator – „sfârșitul drumului cu prioritate” , precum și indicator oprire ( *STOP* ). Totodată, polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto care se deplasează pe Drumul Expres 12 să nu depășească viteza maximă admisă pe acest sector de drum, respectiv de 120 km/h.,, declară Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
De asemenea, polițiștii rutieri mai recomandă tuturor conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă în trafic, să păstreze o distanță suficientă în mers între autoturisme ca să poată opri în condiții de siguranță și să respecte semnificația indicatoarelor și marcajelor rutiere.