Polițiștii olteni au descins în gări, trenuri și la trecerile la nivel cu cale ferată

115

Poliţiştii Biroului Județean de Poliție Transporturi Olt au desfășurat week-end-ul trecut, 23-24 iulie, activități în stațiile de cale ferată din județul și în trenurile de călători, precum și pentru prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată. Acțiunea s-a lăsat și cu zeci de amenzi.

Polițiștii au legitimat peste 120 de persoane, fiind verificate și controlate și aproximativ 100 de autovehicule. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 14.000 de lei, dintre care 37  privind circulația pe drumurile publice și o sancțiune privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.
,,Ca măsură complementară, polițiștii au reținut patru permise de conducere și un certificat de înmatriculare și au confiscat doi metri cubi de material lemnos.  Totodată, conducătorii auto au fost informați cu privire la necesitatea respectării normelor privind circulația pe drumurile publice, la trecerile la nivel cu calea ferată, iar călătorii din stațiile de cale ferată și trenurile de călători au primit sfaturi și recomandări preventive, pentru o călătorie cu trenul în siguranță.,, declară Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Oamenii legii atenționează că astfel de activități ale polițiștilor Biroului Județean de Poliție Transporturi Olt se vor desfășura în continuare.
RECOMANDĂRI IPJ Olt PENTRU O CĂLĂTORIE CU TRENUL ÎN SIGURANŢĂ:
• Nu lăsaţi bagajele nesupravegheate, nici pentru perioade scurte de timp!_
• Nu consumaţi băuturi alcoolice, sucuri sau cafea, de la persoane necunoscute!_
• Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!_
• La urcarea şi coborârea din tren, supravegheaţi atent bagajele şi buzunarele!_
• La plata legitimaţiilor de călătorie, nu expuneţi la vedere întreaga sumă de bani pe care o aveţi la dumneavoastră!
•Evitaţi transportarea unor sume mari de bani sau valori dacă nu vă luaţi măsuri de siguranţă corespunzătoare!
• Cereţi să vi se prezinte, şi verificaţi cu atenţie, legitimaţiile persoanelor care îşi declină calităţi oficiale, reţineţi numele acestora şi instituţia din care fac parte!
• Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători!