Cupolă de foc peste Olt, cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius: județul în Cod Galben mâine, vineri și sâmbătă în Portocaliu

230

Meteorologii anunță zile de foc pentru finele acestei săptămâni, cu temperaturi ce vor atinge chiar 40 de grade Celsius. ANM a plasat județul Olt sub Cod Galben pentru mâine, iar pentru zilele de vineri și sâmbătă sub Cod Portocaliu.

Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenționări pentru județul Olt de caniculă și disconfort termic ridicat. Prima, valabilă pentru mâine, 21 iulie, este de Cod Galben.

,,În Banat, Crișana, Oltenia și în sud-vestul Transilvaniei și al Munteniei vremea va fi caniculară. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 35…37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități.,, anunță ANM.

Val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat este anunțat și pentru zilele de 22 și 23 iulie, județul Olt fiind plasat sub Cod Portocaliu.

,, Pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă (22 și 23 iulie) în Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei și în vestul Maramureșului valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38…40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.,, atenționează meteorologii.