VIDEO-FOTO/ Olteanca Emilia Dorobanțu, ofițer de muzici militare și prima femeie din România care dirijează fanfara militară

706

Solista Emilia Dorobanțu (n. 12 mai, 1993, Curtișoara, Olt) este considerată o demnă urmașă a Mariei Tănase. Dacă în muzica populară a devenit una dintre cele mai îndrăgite artiste, recent olteanca a devenit și prima femeie din România care conduce o fanfară militară. Pe 30 mai, a fost repartizată să conducă Muzica Militară din Timișoara.

Absolventă a Universității Naționale de Muzică București, secția Canto Clasic, cu o frumoasă carieră în folclor, solista de muzică populară Emilia Dorobanțu s-a decis să îmbrace haina militară. Olteanca a devenit, recent, prima femeie ofițer de muzici militare din România și, totodată, și prima femeie-dirijor de fanfară din țară.

,, De astăzi, voi conduce Muzica Militară din Timișoara!,, a anunțat pe 30 mai solista cu voce de aur a Olteniei, membră a Muzicii Reprezentative a Armatei Române.

Pe Ziua Eroilor, prima apariție publică în calitate de dirijor al fanfarei din Timiș:

https://fb.watch/duL2nJA52g/

Emilia conduce o fanfară formată din 17 instrumentiști, toți bărbați. ,,Sunt onorată să conduc Muzica Militară din Timișoara, este o nouă provocare pentru mine și o fac cu pasiune,, a declarat olteanca pentru ego.ro.