Un român din Spania și-a sechestrat fiicele, a amenințat că le ucide și a încercat să arunce în aer blocul 

108

Sâmbătă, în orașul spaniol Coslada, un român înarmat cu un cuțit și-a sechestrat propriile fiice în apartament, apoi a amenințat că le ucide și a încercat să arunce în aer clădirea.

Un român de 43 de ani s-a baricadat în casa din Spania împreună cu cele două fete ale sale, după ce a aflat că soția lui a depus plângere pentru violență de gen și a cerut divorțul. După apariția forțelor de ordine, individul a amenințat că își va ucide fetele cu un cuțit.

Fata cea mică, Sara, în vârstă de 12 ani, a reușit să scape sărind desculță și în pijama pe terasa casei de alături. În schimb, Miriam, sora ei, în vârstă de 15 ani, a rămas cu tatăl ei în casă. Românul a deschis butelii cu gaz din casă și a anunțat că aruncă în aer clădirea.

Pompierii au pus în funcțiune un sistem de captare a scurgerii gazului, pentru a preveni o explozie devastatoare. Toți locatarii au fost evacuați și nu s-au putut întoarce în casele lor până seara.

El s-a predat și și-a eliberat copila abia după mai bine de 6 ore de negocieri. Acum este acuzat de reținere ilegală, rele tratamente și răpire, pentru care ar putea primi între șase luni și doi ani de închisoare.