S-au aprobat primele proiecte pentru gaze prin Anghel Saligny. Din Olt, pe listă sunt doar două primării

5403

Ministerul Dezvoltării a aprobat primele 73 de proiecte pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale, în valoare totală de 3.854.583.847,09 lei, finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Din Olt, doar două comune se află pe această listă.

105 proiecte care vizează dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale din 165 unități administrativ-teritoriale au fost depuse inițial la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Cum valoarea lor a excedat plafonul alocat POIM, prin Programul ”Anghel Saligny” fiind alocate 65,5 miliarde de lei pentru extinderea și modernizarea rețelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare și gaz, azi a fost anunțată o listă cu doar 73 de proiecte aprobate.

Din județul Olt, vor primi bani pentru înființarea sistemului comunele Baldovinești și Curtișoara. Proiectele aflate pe listă și sumele alocate sunt:

  • BALDOVINEȘTI- Înființare sistem inteligent de distribuție a gazelor naturale în cadrul parteneriatului Valea Gemartaluiului, județul Olt 131.036.617,15 50  lei
  • CURTIȘOARA Înființare sistem inteligent de distribuție gaze naturale în satele Proaspeți, Linia din Vale, Curtișoara, Dobrotinet, Pietrișu și Raițiu, comuna Curtișoara, județul Olt 33.628.565,96 lei

Lista poate fi consultată aici:

ANEXA FINAL ORDIN GAZE POIM.xlsx (mdlpa.ro)