46 de permise reținute în Olt, în week-end. Șoferi prinși morți de beți la volan în Slatina

203

20 de șoferi au fost prinși băuți la volan în acest week-end pe drumurile Oltului, recordurile alcoolemiei fiind depistate la Slatina, de 1,12 și, respectiv, 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. Alți 26 de șoferi au rămas pentru permise alături de cei băuți, fie pentru viteză, fie pentru alte încălcări ale legislației rutiere.

Poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat, în sistem integrat, pe drumurile și locurile publice din județul Olt, în perioada 27 – 29 mai, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică și creșterea gradului de siguranță rutieră.

În cadrul activităților, au fost aplicate 596 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 149.490 de lei. Zeci de șoferi au rămas fără permise. ,,Pentru abaterile constatate, au fost reținute 46 de permise de conducere, dintre care 20 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 14 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 5 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și 7 pentru alte abateri. Au mai fost reținute 30 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale.De asemenea, au fost constatate 9 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care trei pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, patru pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și două alte infracțiuni.,, declară Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Cele mai ridicate alcoolemii au fost înregistrate la Slatina. Pe  28 mai, în jurul orei 08.30, polițiștii Poliției Municipiului Slatina au depistat pe strada Drăgănești un bărbat de 49 de ani, din  județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere și având o concentrație alcoolică de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceeași zi, în jurul orei 23.30, polițiștii Poliției Municipiului Slatina au depistat pe strada Crișan un bărbat de 33 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. În ambele cazuri, oamenii legii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, pentru primul șofer adăugând și infracțiunea de conducere fără permis.