Patru mascaţi din Gorj, reţinuţi pentru tortură şi tentativă de omor. Au bătut fără milă un suspect 

233

Patru mascaţi din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Gorj au fost reţinuţi sub acuzaţiile de tortură şi tentativă de omor, după ce au bătut fără milă un suspect care i-a minţit.

Cei patru poliţişti ai Serviciului de Acţiuni Speciale au snopit în bătaie, atât în autospeciala MAI, cât şi în sediul Poliţiei Novaci, un bărbat cercetat pentru ultraj după ce a lovit un poliţist cu oglinda maşinii, în timp ce era încătuşat cu mâinile la spate. Acesta i-a minţit cu privire la locaţia în care se află maşina implicată.

Medicii au decis că loviturile i-au pus viaţa în pericol, așa că cei patru mascați sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor și tortură. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat, astăzi, că a trimis Corpul de Control la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj pentru a face verificări în acest caz.

Bărbatul a fost lovit cu pumnii, genunchii, picioarele încălţate cu ghete tip bocanc şi baston tip tomfa, atât în zone vitale, respectiv ficat, torace, splină, coaste, cât şi la nivelul braţelor şi spatelui, producându-i multiple fracturi şi rupturi ale organelor interne, leziunile traumatice produse necesitând pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale.