Copiii ucraineni refugiați la Slatina și-au serbat azi, în avans, ziua la Biblioteca Județeană / FOTO

99

De o zi specială dedicată lor au avut azi parte copiii ucraineni refugiați la Slatina. Pentru ei, Biblioteca Județeană Olt Ion Minulescu a organizat împreună cu Clubul Soroptimist Slatina mai devreme activități de Ziua Internațională a Copilului.

Biblioteca Judeteana „Ion Minulescu”Olt a fost azi gazda unui eveniment plin de emoție, dedicat copiilor ucraineni refugiați în Slatina.

,,Zeci de mămici, refugiate din Ucraina, împreună cu copiii lor, la Slatina, au marcat astăzi, în avans, Ziua Internațională a Copilului, la Biblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu”, care în parteneriat cu Clubul Soroptimist Slatina i-a întâmpinat pe cei mici cu tort, ornat în culorile țării lor. Copiii au participat la un atelier de pictură, așternând pe hârtie steagul Ucrainei, precum și cel al României, țara care i-a primit cu căldură și i-a găzduit din calea agresiunii ruse.,, transmite Biblioteca Județeană.

Instituția de cultură va marca Ziua Internațională a Copiilor și ,iercuri, 1 Iunie, între orele 10.00- 12.00, sub sloganul ,,Zâmbește, copile, este ziua ta!,, Cei mici vor avea parte de: atelier lectură, atelier origami, atelier de desen în culori, vizionare film.