Primăriile au depus peste 2.600 cereri pentru proiecte de dezvoltare a localităților și infrastructură prietenoasă cu mediul

91

După o săptămână de la deschiderea apelurilor de proiecte, peste 50% din fondurile alocate pentru Componenta 10 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Fondul Local au fost accesate de autoritățile locale, ca urmare a depunerii a 2.609 cereri pentru proiecte de dezvoltare a localităților și infrastructură prietenoasă cu mediul – anunță ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Au fost depuse cereri pentru peste jumătate din fondurile alocate dezvoltării localităților, anunță Ministerul Dezvoltării. Apelul de proiecte pentru Fondul Local a fost deschis luni, 16 mai, și, în prezent, mai sunt disponibile 1,3 miliarde de euro din bugetul total de 2,7 miliarde.

Ministerul Dezvoltării, prin Fondul Local, finanțează construcția de locuințe pentru tineri și specialiștii din sănătate și învățământ, eficiente energetic. De asemenea, va reînnoi parcurile de vehicule destinate transportului public cu autovehicule nepoluante, pentru care se vor instala și puncte de reîncărcare, și va realiza piste pentru biciclete în vederea încurajării turismului verde.
Numărul de proiecte depuse și bugetul rămas pot fi consultate, în timp real, pe pagina ministerului, la adresa: https://mdlpa.ro/pages/pnrrbuget